tiistai 27. tammikuuta 2009

Vastauksia kommentteihin ja sähköpostikysymyksiin

Vastailen tässä yleisesti ja julkisesti saamiini kysymyksiin.

Jos saamassanne sähköpostiviestissä ollut linkki T-sairaalan taiteen sivuille ei toimi, niin sivut löytyvät Turun yliopistollisen keskussairaalan sivuilta tähän malliin:

www.tyks.fi ->
T-sairaalan laajennus (vasemmassa laidassa oleva valikko) ->
Taide sairaalassa

Suora linkki on http://www.tyks.fi/fi/taide-sairaalassa

Pyydän työnäytteitä paperiportfolioiden sijaan sähköisinä, koska teoksiin tutustuu työryhmä, joka tapaa vain silloin tällöin. Sähköiset työnäytteet on helppo jakaa koko ryhmän käyttöön. Omaa työtä helpottaakseni pyydän myös internetsivujensa osoitteita lähettäneitä kokoamaan työnäytteensä yhteen sähköpostiin ja lähettämään ne. Tällöin saatte itse päättää mitkä työnne sopivat parhaiten tähän kontekstiin ja miten esittelette ne.

Siis:

-max 5 kuvaa töistänne (jpeg tai pdf)
-jos teosten nimet, tekniikat ja taustat eivät selviä kuvista, niin erillinen tekstitiedosto niistä (doc tai rtf).
-ansioluettelo, CV tai vastaava erillisenä tekstitiedostona (doc tai rtf).
-paketin maksimikoko 5 megatavua.

-sähköpostilla osoitteeseen: taide.sairaalassa(at)gmail.com


Siitä 5 megabitin rajasta olisi hyvä pitää kiinni - muutaman ensimmäisen päivän aikana ennätyskoko on noussut jo yli 9 megaan.

T-sairaalan tiloista on toki jo nyt tietoa, mutta suunnitelma teosten sijoittamisesta sairaalan tiloihin on vielä kesken. T-sairaalaan ensimmäisen vaiheen julkisiin aulatiloihin voi käydä tutustumassa toki jo nyt. Jos sairaalaan ei pääse, niin joitain lehdistökuvia löytyy Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sivuilta osoitteessa http://www.vsshp.fi/fi/2354. Uudet tilat ovat yleisilmeeltään varsin samanlaiset. Kun saan kuvia mm. potilashuoneista, niin toimitan niitä katsottavaksi.

Tässä vaiheessa T-sairaalaan taidehanke etsii kiinnostuneita taiteilijoita, joiden työt voisivat sopia T-sairaalaan. Nyt ei ole kysymys taidekilpailusta, siksi haulla ei ole mitään aikarajaa, vaan haku on auki toistaiseksi.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Laitetaanko teoshinnat kuvien mukaan vai neuvotellaanko niistä erikseen valittujen kanssa?

Matti Tainio kirjoitti...

Tässä vaiheessa ei kannata laittaa teoshintoja. Kaikista hankinnoista neuvotellaan erikseen. Nyt lähetettyjä työnäytteitä käsitellään apurahahakemuksien kaltaisesti: Nyt etsitään oikeita tekijöitä, ei välttämättä vielä yksittäisiä teoksia.

Anonyymi kirjoitti...

Jos ei haeta vielä yksittäisiä teoksia, eikö silloin voisi lähettää esimerkiksi nettisivuosoitetta missä taulut olisi esillä jo valmiiksi?

Matti Tainio kirjoitti...

Mieluummin ei, sillä minä en ole ainoa teoskuvien katsoja. Erikseen lähetettyjä kuvia on helpompi järjestää muiden katsottavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi t-sairaalassa tiimoilta järjestetään "Kilpailun julkistus"-seminaari 26.2.2009? Miksi haluatte hakemuksia tässä vaiheessa sähköpostilla, jos kilpailu kuitenkin julkistetaan vasta 26.2.09? Jos jättää työnäytteensä nyt, niin haetaanko 26.päivän jälkeen uudestaan?

Kysyhn, koska nyt hämmentää..
Kiitos jo etukäteen.

Matti Tainio kirjoitti...

Teoksia pyydetään jo nyt siksi, että taiteilijahaku ja kilpailu ovat eri asiat. Ne kylläkin täydentävät toisiaan. T-sairaalan tilat ovat erittäin laajat, joten kaikkia mahdollisia keinoja pitää käyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mahdollisuudesta ajatella katsojan kohtaavan oma teos. Sain tehdä Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymälle eläkkeelle lähtijöille annettavan vedossarjan ja ajatukset risteilivät kovasti luonnoksia tehdessä. Valitussa työssä on hajallaan orvokkeja ikään kuin märän lasin läpi nähtyinä. Liikutuksen hetkellä kyynel muuttaa maailman helmiäismaailmaksi - kyyneleet on annettu suojaamaan, ettei liian pahaa tarvitse nähdä liian tarkkaan. Kuvan sisällöstä puhuminen kuullostaa usein naivilta, niin varmaan nytkin.

Sairaala on paikka, jossa ihminen on ehkä yksin - elämä kämmenellään ja hoitohenkilökunnan käsissä. Haaveilisi, että taideteos on jotakin, mistä voi silmillään ottaa kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

lehdessä luki tänään että materiaali(idealuonnoksia 1-2 kpl A 3 paperilla) voi lähettää ihan kirjeenä V-S taidetoimikunnalle. Siis ei tarvitse välttämättä olla sähköisessä muodossa?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun kilpailu on julkaistu ja kilpailuaika päättyy ihan pian, niin voiko vielä tässäkin vaiheessa lähettää kuvia sähköisesti - siis ei varsinaiseen kilpailuun, mutta siihen taiteilijahakuun?